Leiderschap is Vakmanschap

 

De tweedaagse workshop “Leiderschap vraagt Vakmanschap” is een op de praktijk gerichte training voor eenieder met een leidinggevende functie in welke setting of organisatie dan ook. Het is zowel een leidraad voor beginnende verantwoordelijken als een toetsings of evaluatie instrument voor de meer ervaren leidinggevenden.

De workshop is gebaseerd op studiewerk, op observaties van leidinggevenden met groepen en op eigen werkveldervaring. Ze werd aangevuld met informatie verkregen tijdens onze trainingsessies voor politie officieren in Macedonië en België. 

Elke organisatie heeft een reden van bestaan en streeft vooropgestelde lange termijn doelstellingen na. Resultaatgerichtheid impliceert een procesgerichte aanpak. We werken immers met mensen om deze doelstellingen te bereiken.

Een groep mensen is echter meer dan de optelsom van zijn leden. Naast de individuen is er ook de visie, de taak en het groepsproces. Dit alles binnen het kader van de organisatiecultuur. Elke fase in het ontwikkelingsproces heeft haar eigen kenmerken en vereist een andere aanpak van de leidinggevende.

Efficiënt samenwerken binnen de context van een snel evoluerende maatschappij is geen evidentie. Hoe kun je mensen stimuleren het beste van zichzelf te geven en via samenwerking de vooropgestelde doelstellingen gemeenschappelijk te bereiken?

Werken met een groep mensen vereist van de leidinggevende niet enkel een gepaste attitude maar ook de nodige kennis, inzichten en vaardigheden met betrekking tot zichzelf, de groepsdynamica en het communicatieproces.

Het volledige curriculum van de workshop vindt u hier. De flyer en het inschrijvingsformulier kunt u downloaden op deze link.